Hevoset

Islanninhevonen

Islanninhevonen on yksi maailman vanhimmista hevosroduista. Kaikkien hevosten vienti Islantiin kiellettiin lailla 900-luvulla ja näin islanninhevonen on säilynyt myös eräänä maailman puhtaimmista hevosroduista. Islanninhevonen on pienikokoinen, vahva ja monikäyttöinen ratsuhevonen. Islanninhevosen keskimääräinen säkäkorkeus on noin 135 cm ja se vaihtelee vähän alle 120-senttisestä yli 150 senttimetriin.

Islanninhevosella on paksu, säänkestävä karva ja tuuheat, pitkät jouhet. Rodussa esiintyvät lähes kaikki tunnetut hevosen värit. Islanninhevonen on kestävä, temperamenttinen sekä lempeä luonteeltaan. Issikka on erittäin miellyttävä ratsu.

Islanninhevosilla on neljä tai viisi askellajia. Käynnin, ravin ja laukan lisäksi nelikäyntinen issikka hallitsee töltin ja viisikäyntinen näiden lisäksi myös passin. Töltti on nelitahtinen askellaji ja jalkojen poljentajärjestys on sama kuin käynnissä – hevonen liikkuu nopeammin ja nostelee etujalkojaan rytmikkäästi. Töltti on pehmeää ja ratsastajalle miellyttävää ja myös yksi syy islanninhevosen suosioon. Tölttiä on myös eri tempoja, hitaasta töltistä lisättyyn tölttiin. Passi on nopea kaksitahtinen askellaji, jossa saman puolen jalkapari käy maassa yhtä aikaa. Askelten välissä on liitovaihe, jolloin yksikään jalka ei ole maassa.

Monipuolisuutensa vuoksi islanninhevosilla voi harrastaa kaikkia ratsastuksen lajeja ja sillä voi myös vetää kärryjä tai rekeä. Erityisen hyvin issikat soveltuvat matka- ja vaellusratsastukseen. Monet rauhalliset yksilöt sopivat loistavasti myös terapiaratsastukseen.

Islanninhevoset kilpailevat omissa askellajikilpailuissaan – lue lisää www.islanninhevonen.net

Päivölan ratsutilan hevoset

Yksityishevoset

 

Yhteystiedot

Karhupirtit

+358 (0) 40 014 2978
taipalsaaren@karhupirtit.com

Päivölän ratsutila ja aktiviteetit

+358 (0) 40 594 0451
maria.karhu-parkkonen@karhupirtit.com